Samospráva organizuje stretnutia s podnikateľskou sférou

01.12.2009 Medzilaborce

Medzilaborce 1. decembra (TASR) - Primátor Medzilaboriec Ladislav Demko sa v týchto dňoch venuje stretnutiam s podnikateľskou sférou s územnou pôsobnosťou v medzilaboreckom regióne.
Hlavným cieľom pracovných stretnutí s kľúčovými zamestnávateľmi je zistiť aktuálnu situáciu v podnikoch v súvislosti s dopadmi hospodárskej krízy.
\"Zaujímame sa o aktuálny stav zamestnanosti v jednotlivých podnikateľských prevádzkach, z ktorých mnohé aj napriek zložitej situácii v tomto roku pracovné miesta udržali, a v niektorých prípadoch sa dokonca pristúpilo k prijímaniu nových zamestnancov, \" uviedla dnes pre TASR Oľga Nestorová z Mestského úradu v Medzilaborciach. Ako ďalej uviedla, primátor Demko plánuje do konca roka zorganizovať stretnutia so zástupcami viac ako štyroch ďalších spoločností. \"Samospráva komunikuje s podnikateľskou sférou intenzívne v priebehu celého roka, \" konštatovala Nestorová. Podľa jej slov sa spolupráca viackrát osvedčila a aktuálne stretnutia by mali opäť odhaliť problémy na jednotlivých pracoviskách, ktorým by mesto Medzilaborce mohlo podľa možností poskytnúť aktívnu pomoc.
Nestorová zároveň nevylúčila, že by sa o priemyselnú zónu v Medzilaborciach mohol v blízkej budúcnosti zaujímať nový investor. \"Snažíme sa o to, aby nový investor prišiel, o situácii však budeme informovať, až keď to bude aktuálne, \" poznamenala Nestorová.
Podľa vyjadrenia Antona Riška z Úradu práce sociálnych vecí a rodiny (ÚPSVaR) v Stropkove je miera nezamestnanosti v regióne Medzilaboriec k 30. novembru 20,34-percentná. Riško komunikáciu nových investorov so samosprávou Medzilaboriec nevylúčil a zároveň dodal, že ÚPSVaR zatiaľ potenciálnym investorom kontaktovaný nebol.
 

Vyberte región